Wie zijn wij

MoslimUitvaartFonds

MoslimUitvaartFonds is het initiatief van het collectief van de islamitische gemeenschap, dat door de jarenlange ervaring van de oprichter(s) in de uitvaartbranche structureel en geordend de kosten van de moslimuitvaart als gemeenschap wenst te gaan bekostigen.

Hierbij is de kwaliteit, waarborg en islamitische regelgeving de rode draad van de organisatie, met de heilige soennah als verlichting van het pad dat bewandeld dient te worden. Een samenwerking van diverse culturele achtergronden met als grondslag de islamitische ethische normen en waarden hoog in het vaandel te hebben met als  credo: vóór moslims dóór moslims

Stichting Muslim Funeral Foundation (MoslimUitvaartFonds) heeft als één van haar belangrijke doelstellingen opgenomen om “de onmisbare eeuwige grafrust” of grafrust voor de periode zoals gereserveerd bij de begrafenis van haar aangesloten deelnemers te garanderen.

De fonds is een stichting en daarmee ook een rechtspersoon. De stichting zal niet overlijden, maar blijven voortbestaan en voortgezet worden door komende generaties, in-sha-Allah. Hetgeen praktisch betekent dat de stichting het probleem van “levende rechthebbende” niet kent.

Indien het recht van het graf op naam van de stichting gezet zal worden of worden overgeschreven, zal er gegarandeerde grafrust zijn (voor zolang er aan de overige voorwaarden voldaan is).

NB: Als betreffende grafrust niet verlengd zal worden of er niet voldaan zal worden aan de bepalingen van de verordening van de begraafplaats zal het graf uiteindelijk geruimd worden.

  1. MoslimUitvaartFonds staat met raad en daad 24/7 klaar voor alle betrokken organisaties, vrijwilligers uit de gemeenschap om als collectief de verantwoordelijkheid te dragen om ondersteuning te bieden bij een overlijden. Daarnaast de nabestaanden te ontzorgen en vanaf het moment van overlijden tot aan de (spoedige) teraardebestelling alle zaken van A tot Z te regelen.
  2. MoslimUitvaartFonds zal met de geworven donaties financiële tussenkomst bieden en met de betrokken islamitische uitvaartbedrijven met veel zorg alle benodigde diensten en een hoogwaardige begrafenis te organiseren voor haar leden, zoals bepaald in de Algemene Voorwaarden, in-sha-Allah

https://moslimuitvaartfonds.nl/keuze-pakketten/

× Whatsapp 06 4246 9397